Skip to content
U bent hier: Home Materiaaleigenschappen
Materiaaleigenschappen PDF Print E-mail

 

Door hoge sterkte beton zijn onze aanrechtbladen uniek!

Nieuwe Betonkeuken.nl -werkbladen zijn door het uitgebalanceerde mengsel in tal van kleuren te produceren. Door gebruik van natuurlijke grondstoffen niet in de bekende RAL- nummers bij verfsoorten, maar in 10- tal grijstinten en alle pastelkleuren. Door toevoeging van kleurstoffen zijn dus diverse kleurtinten te produceren, de standaardkleuren evenals ‘specials’ in uw eigen gewenste kleur, zijn in de vorm van samples aan te vragen. Houd daarbij rekening met eventuele kleurafwijkingen als gevolg van verschil in productiedata. Daarnaast heeft de grootte van het te storten object invloed op de mate waarin kleurschakeringen in een werkblad voorkomen. Des te groter het blad, des te meer kleurschakeringen voor zullen komen.

Ondanks de bescherming middels gratis bijgeleverde coating en regelmatige reiniging met groene zeep, kunnen door dagelijks gebruik kleurnuances ontstaan. Deze sporen van gebruik dragen naar onze overtuiging bij aan de unieke, karakteristieke en doorleefde uitstraling van beton. Betonkeuken.nl -werkbladen mogen en kunnen niet hetzelfde beoordeeld worden als terrazzo-, composiet- of natuursteenproducten.

Verder hebben een aantal stoffen een etsende werking op betonsteen, dit kan een lichte verkleuring aan het oppervlak veroorzaken en het oppervlak kan iets minder glad worden. Het is belangrijk dat dergelijke stoffen niet langdurig op het betonsteen blijven liggen. Deze stoffen afnemen en het betonsteen met water naspoelen en eventueel opnieuw coaten.

Enkele voorbeelden van dergelijke stoffen zijn sterk kleurstof- houdende vloeistoffen, natte potgrond en water uit plantenbakken, zouten, zuren, synthetische reinigingsmiddelen, ammoniak, soda, chloor en azijn. Daarnaast kunnen afdrukken zichtbaar worden indien de vieze vaat een nacht op het werkblad bivakkeert.

De bovenstaande opsomming geldt overigens voor meerdere materiaalsoorten die gebruikt kunnen worden voor aanrechtbladen, denk daarbij aan verschillende soorten natuursteen, terrazzo maar ook RVS aanrechtbladen.

Veelal horen de hierboven genoemde vlekveroorzakers tot de normale gang van zaken en werkwijze die bij de meeste aanrechtbladen worden aangeraden. Door gezond verstand te gebruiken in de keuken, kunt u uw werkblad vlekvrij houden.